Últims detalls per a la Marxa Pagesa

26/01/2017

Aquest Ferguson del 1949 i aquest Barreiros del 1963 són dos dels 300 tractors que participen a la marxa pagesa convocada pel sindicat d’Unió de Pagesos. Aquesta marxa, amb destinació Barcelona, fa dues pernoctacions: el dijous a Cervera i el divendres a Molins de Rei. Encara que els dos tractors es troben en perfecte estat, viatjaran en un remolc fins a Molins de Rei i una vegada allí recorreran l’últim tram fins a Barcelona. El motiu és que els vehicles no superen els 20km per hora i no podrien seguir el ritme de la resta de tractors.

Amb aquesta mobilització el sector vol reivindicar la dignitat del camp i donar a conèixer a la societat la importància de l’activitat agrària. Al mateix temps també vol manifestar-se en contra les polítiques que s’estan duent a terme des del Parlament, ja que aquestes no s’estan fent pensant en ajudar al pagès.

Tots els tractors, vinguts d’arreu del territori, arribaran dissabte a Barcelona on es farà l’acte central i més multitudinari de la mobilització .

Anna Berga