Valentí Gubianas, David Carabén i La Bleda se sumen a la celebració del 25è aniversari de la biblioteca

09/11/2021

La commemoració comença divendres amb la inauguració de l’exposició ‘Qui sembra, recull’, la qual repassa la seva història a través de la premsa

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila celebra aquest mes de novembre el 25è aniversari i ho farà amb un seguit d’activitats que comptaran, entre altres,  amb la participació de l’il·lustrador Valentí Gubianas, autor d’un dels murals protagonistes del Saló del Llibre Infantil i Juvenil; el cantant de Mishima, David Carabén,  i la pallassa La Bleda. La commemoració comença aquest divendres a les 7 del vespre amb la inauguració oficial de l’exposició Qui sembra, recull, la qual repassa la història de l’equipament a través de reculls de premsa i d’un timeline o línia del temps amb la qual se situa cronològicament els 57 principals esdeveniments que ha protagonitzat començant el 1964 amb la inauguració de la biblioteca de La Caixa, embrió de l’actual. Les persones que visitin l’exposició participaran en el sorteig de llibres i vins del Monestir de les Avellanes i també rebran, igual que totes les persones que participin d’alguna de les activitats,  un punt de llibre amb paper de llavor i un poema de Joana Raspall en agraïment.

La presentació del programa d’activitats s’ha fet aquest matí a la biblioteca amb la participació de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; el regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, i els responsables de l’equipament, la directora Diana Solé i Josep Miquel Varea. L’alcalde ha volgut posar en relleu el paper de “motor cultural de la ciutat” que juga la biblioteca i ha donat quatre xifres significatives d’aquests 25 anys de vida com són els 1.800.000 visitants que ha rebut, els 870.000 préstecs que ha servit, les 5.000 activitats que ha organitzat i els 342.000 assistents que han gaudit d’aquestes activitats.

Performance expositiva a les places del centre urbà i les cançons de Mishima en acústic
Dues de les activitats estrella del programa són, per una banda, la performance expositiva que protagonitzarà l’il·lustrador Valentí Gubianas a les places del centre, on a partir del 25 de novembre repintarà 10 espais dedicats als jocs de carrer amb dissenys propis, i, per una altra, el concert en acústic La forma d’un sentit, en el qual David Carabén comentarà les cançons de Mishima i que tindrà lloc el 25 de novembre a les 8 del vespre al Centre Cultural. En aquest cas, l’activitat serà gratuïta, però caldrà reservar entrada a través de la plataforma Entrapolis, ja que l’aforament és limitat. També  la companyia de teatre familiar La Bleda oferirà l’espectacle Mon Petit Souvenir el pròxim 28 de novembre al Teatre L’Amistat les 5 de la tarda. L’entrada tindrà un preu de 2 euros, però els usuaris amb carnet de la biblioteca la podran obtenir per 1 euro amb un màxim de dues entrades per carnet.

Laboratori-joc dels 25 imperdibles i tallers a la carta de reciclatge
Altres de les activitats previstes aquest mes de novembre amb motiu de la celebració són el laboratori-joc 25 imperdibles, amb una selecció d’àlbums il·lustrats, els quals s’hauran d’emparellar amb pots plens d’objectes relacionats. En podran gaudir tots els usuaris que ho vulguin i també se’ls oferirà la possibilitat de participar en un laboratori guiat i adaptat per edats demanat cita. Entre els qui hi participin es farà un sorteig de llibres.

També durant tot el mes s’oferirà el taller Un conte, un personatge, de 15 minuts de durada aproximada, demanant hora prèviament. Qui hi participi haurà de confeccionar amb paper reciclat un dels personatges que apareixen en algun dels àlbums il·lustrats que configuren el laboratori.

Així mateix, per premiar la fidelització dels usuaris durant tot el mes qui s’endugui material en préstec entraran al sorteig de llibres i vins i també d’un menú de cap de setmana per a dues persones al restaurant El Claustre del Monestir de les Avellanes, per gentilesa de l’establiment.

 

Infolleida