Vila-sana corona el Gijón

12/09/2022

Les asturianes destronen el Palau de Plegamans, vigent campió del torneig

El Gijón es va coronar ahir a Vila-sana campió de la Supercopa d’Espanya d’hoquei femení al destronar el Palau de Plegamans, a qui va derrotar per 0-1 en un partit molt equilibrat. Les de Palau de Plegamans eren les favorites per emportar-se el títol, després d’eliminar dissabte a semifinals les amfitriones, el Vila-sana. Davant tenien un altre dels grans de la Lliga, el Gijón, que va arribar al duel a l’eliminar el Manlleu a l’altra semifinal. Les asturianes van plantejar un matx més defensiu, amb Fernanda Hidalgo de nou com a gran figura, tal com va fer a la semifinal, després de parar totes les rematades a porteria de les del Vallès Oriental. Finalment, el partit es resoldria en una acció a la segona meitat del matx.

Després de la desena falta comesa pel Palau de Plegamans, seria Marta Piquero l’encarregada de llançar la falta directa. Després del xiulet de l’àrbitre, la jugadora del Gijón va anotar el que seria l’únic gol del partit (0-1).Tot i així, el vigent campió no es va rendir i va continuar pressionant amb insistència per emportar-se el trofeu a casa. Tanmateix, no els va servir per superar el Gijón, ni tenint entre les seues files diverses jugadores de la selecció, entre elles Aina Florenza, màxima golejadora de les dos últimes temporades i MVP de l’OK Lliga i que va marcar tres dels quatre gols de la semifinal davant del Vila-sana. Les asturianes van prendre així la revenja de les que van ser les seues botxins a les finals de l’OK Lliga i l’Eurolliga de la temporada anterior. D’aquesta forma, el Gijón guanya el trofeu per primera vegada, en la segona edició de la Supercopa.

Aquest ha estat el torneig previ a l’inici de l’OK Lliga, que començarà el cap de setmana que ve, amb el Vila-sana rebent dissabte l’Igualada.

FOTO - Clara Liáñez

INFOLLEIDA