Vila-sana pot a tornar a pintar les façanes de color blanc

23/01/2017

“No es pot pintar l’edifici de color blanc”. Aquesta va ser la resposta que va rebre un veí de Vila-sana al demanar la llicència d’obres per a poder pintar la façana de casa seva de color blanc. La sorpresa, al llegir l’informe del tècnic, va ser tant per al veí com per a l’Ajuntament, ja que el consistori no s’havia adonat d’aquesta prohibició que apareixia al pla d’ordenació urbanística municipal (POUM).

L’ajuntament de Vila-sana va redactar aquest pla agafant-ne un altre com a plantilla i, després de les modificacions pertinents, el pla d’ordenació urbanística es va aprovar definitivament l’any 2012.

 

La comissió Territorial d’urbanisme de Lleida va derogar, aquest passat dimarts, aquesta normativa a petició de l’ajuntament. També va anunciar que a partir d’ara impedirà a altres ajuntaments adoptar mesures similars. Sangrà ha senyalat, que tant a Vila-sana com a la resta de la comarca és habitual veure edificis pintats de color blanc i que conformen un tret característic del paisatge.

Els veïns de Vila-sana que optin per pintar la façana de les seves cases de color blanc ho podran tornar en breus, quan entri en vigència la derogació de la normativa.

Anna Berga