26-M: La participació a Mollerussa puja més de dos punts

26/05/2019

Fins a les 14h també ho fa a la resta de pobles del Pla d’Urgell. Vilanova de Bellpuig és on més ha crescut respecte el 2015, amb més de 21 punts, seguit de Sidamon i el Palau d’Anglesola.

Al Pla d’Urgell la jornada electoral s’ha desenvolupat amb normalitat. Això en un diumenge marcat pel bon temps que ha fet que durant gran part del dia s’hagi vist un degoteig constant d’electors entrant i sortint dels col·legis electorals. De fet, a pràcticament tots els pobles, la participació fins a les dues del migdia, ha estat superior a la dels anteriors comicis i inclús al Poal, Barbens i Vilanova de Bellpuig ha superat el 50%. Precisament a Vilanova de Bellpuig ha estat on més ha crescut amb més de 21 punts(50.40% el 2019 i 28.84%, el 2015), seguit de Sidamon (10.97 punts) i el Palau d’Anglesola (10.14 punts). Podeu veure el seguiment a la resta de municipis de la comarca AQUÍ.

De les 38 candidatures que es presenten als 16 municipis del Pla d’Urgell, Mollerussa és el que lidera el número de llistes amb un total 6. Seguidament hi ha Bell-lloc d’Urgell i el Palau d’Anglesola amb 3 cadascun, mentre que a la resta de pobles s’hi presenten dues candidatures.

Pel que fa a la capital del Pla d’Urgell, els 6 candidats a l’alcaldia ja han votat al llarg del matí als seus respectius col·legis electorals. Com a curiositat de la jornada, cal dir que l’alcaldable socialista, Joel Bastons, no ha exercit el seu dret a vot a Mollerussa sinó que ho ha fet a Golmés, on està empadronat. El seguiment de les eleccions municipals a la capital del Pla d’Urgell ha estat, fins a les dues del migdia, del 34.28%, el que suposa un increment de més de dos punts (2.72 punts) respecte els anteriors comicis que va ser del 31.56%.

Anna Berga