Àlex Mases i Joan Carles Civit opten a l’alcaldia de Linyola

23/05/2019

Dues llistes concorren a les eleccions municipals de Linyola. Es tracta de Som Linyola (ERC – AM) amb Àlex Mases i Junts per Linyola amb Joan Carles Civit al capdavant.

Linyola, el segon municipi més gran del Pla d’Urgell amb 2.660 habitants, escollirà el proper 26 de maig els 11 regidors que ocuparan l’ajuntament per als propers quatre anys. Hi concorren dues candidatures: Som Linyola (ERC – Acord Municipal) encapçalada per Àlex Mases i que actualment compta amb 7 regidors i Junts per Linyola amb Joan Carles Civit, actualment amb 4 regidors.

L’actual alcalde des dels anteriors comicis, Àlex Mases, aspira a mantenir-se al capdavant del consistori amb una llista parcialment renovada formada per 15 persones, de les quals entre els 11 noms principals, hi ha més dones que homes.

La reforma integral del camp de futbol, l’arranjament de la carretera de Linyola a Bellcaire o la instauració dels camps de treball i rutes saludables són alguns dels principals projectes que s’han dut a terme en aquest darrer mandat. Pel que fa el futur, la llista aposta, entre altres, per implantar la recollida d’escombraries porta a porta i planificar una estratègia urbanística municipal.

Joan Carles Civit opta, per primera vegada, a l’alcaldia de Linyola amb una llista pràcticament nova formada per 14 persones de diferents edats i àmbits. Amb el lema “Treballem per Linyola” el programa inclou fins a 30 propostes. Algunes d’aquestes són estudiar reduir la taxa de la guarderia i fins i tot la seva gratuïtat, o treballar per tenir una residència.

Els dos programes també comparteixen algunes propostes destacades com poden ser la millora dels serveis assistencials, ampliar la biblioteca, renovar les piscines o habilitar l’Ateneu perquè aculli activitats culturals així com construir pistes de pàdel, comptar amb la participació dels veïns en aquells projectes destacats i demanar la millora de la carretera de Linyola a Mollerussa.

 

Anna Berga