JxCat manté la majoria a Mollerussa i ERC creix a la comarca

27/05/2019

Junts per Catalunya s’imposa a 9 dels 16 municipis de la comarca. ERC perd la batllia de Bell-lloc però guanya a Barbens, Ivars d’Urgell i Miralcamp i manté les alcaldies a Bellvís, Linyola i Torregrossa.

Marc Solsona guanya les eleccions municipals a Mollerussa i obté la seva tercera majoria absoluta consecutiva. La llista del candidat de Junts per Catalunya perd 2 regidors tot i obtenir els seus millors resultats amb un total de 2.727 vots, uns cent més que l’any 2015, i es queda a només 11 butlletes d’aconseguir el desè. A la seva arribada a la seu dels demòcrates, Solsona es va mostrar satisfet amb els resultats.

La llista d’ERC encapçalada per Engelbert Montalà aconsegueix 1.369 vots, els seus millors resultats fins la data, i suma fins a 5 regidors, dos més que fins ara. Per la seva banda, el PSC amb Joel Bastons al capdavant manté els dos regidors a l’igual que el PP, amb Joan Simeón, que també suma 1 regidor. En canvi, Ciutadans i En Comú Podem es queden fora del consistori.

Pel que fa el mapa comarcal, Junts per Catalunya s’ha imposat a 9 dels 16 municipis i a l’únic poble on no tret majoria ha estat al Palau d’Anglesola. La formació, en canvi, ha perdut a Vilanova de Bellpuig on Joan Trull deixarà de ser alcalde, després de 22 anys, i el seu lloc l’ocuparà Maria Dolors Pascual de la candidatura independent Endavant Vilanova.

Per la seva banda, ERC perd la batllia de Bell-lloc d’Urgell però guanya a Barbens, Ivars d’Urgell i Miralcamp i manté les alcaldies a Bellvís, Linyola i Torregrossa. Els republicans també creixen en número de regidors als diferents municipis de la comarca.

Anna Berga