El linyolenc Xavier Fontanet torna a guanyar la Cronoescalada i bat el seu propi rècord

19/08/2018

24 atletes han participat en aquesta peculiar cursa que consisteix en pujar fins dalt del campanar de Linyola en el menor temps possible

Linyola ha celebrat aquest diumenge la 3a Cronoescalada. L’objectiu d’aquesta peculiar cursa vertical és arribar a dalt del campanar amb el menor temps possible. 36"28 és el temps que l’atleta local Xavier Fontanet ha tardat en pujar les 125 escales que al llarg de 30m d’alçada formen el campanar de Linyola. Un resultat amb el que, a més de revalidar el títol de campió de la Cronoescalada en la seva categoria, ha batut el rècord de 40” que aquest jove ja va aconseguir l’any passat.

 

Pel que fa els menors de 16 anys, el podi masculí se l’ha endut el Marçal Bastida mentre que el femení ha estat per Míriam Pérez. En la categoria masculina de més de 16 anys i menys de 24, Xavier Fontanet ha estat el campió absolut. En la categoria femenina la primera posició ha estat per l’Helena Llordés. Finalment, en les categories masculina i femenina de +24, els més ràpids han estat Nando Lavin i Esther Garcia, respectivament. En total, fins a 24 atletes han participat en la 3a edició d’aquesta particular cursa.

 

Aquesta activitat s’emmarca dins els actes de la Festa Major del municipi i enguany, per primera vegada, s’ha celebrat el diumenge en horari de tarda.

 

 

Anna Berga