El Xafatolls guanya a casa

17/10/2022

Núria Tilló i Ricard Pastó es proclamen campions de la 34 Mitja Marató de Mollerussa

Núria Tilló i Ricard Pastó, ambdós de l’Associació Atlètica Xafatolls, van ser els guanyadors de la 34 edició de la Mitja Marató de Mollerussa, clàssica prova que organitza el club de la capital del Pla d’Urgell, que a més va copar el podi en les proves dels cinc quilòmetres i es va emportar el primer lloc per equips. La prova va superar els 650 inscrits, la qual cosa implica recuperar una xifra de participació d’abans de la pandèmia. En la Mitja Marató la més ràpida va ser Núria Tilló, que va invertir un temps d’1h:25:22 i que va estar d’acompanyada en el podi per Laura Pallejà, del Balaguer Runners, segona amb un temps d’1h:32:00, sent el tercer lloc per a Tània Quirós, de l’Esportiu Penedès, amb un crono d’1h:33.24.

Ricard Pastó, del Xafatolls, va aconseguir la seua cinquena victòria en la Mitja Marató de Mollerussa amb un temps d’1h:07:27, sent la segona posició per al seu company de club Muhammad Lamin Bah, que va completar el recorregut en 1h:08:48. Tercer va ser Francesc Carmona, del CA Igualada, amb 1h:13:12. En la distància dels cinc quilòmetres els dos podis van estar copats per atletes de l’AA Xafatolls.

En dones es va imposar Sònia Sans, amb un temps de 19:03, travessant la meta davant de Mar Serrano i Joana Tomé. El guanyador masculí va ser Oriol Jové, amb un temps de 15:01, seguit de Pol Torrent i Pau Aiguadé. En aquesta edició s’han estrenat dos premis, un per al club amb més dones completant el recorregut, patrocinat per Livinda, i un altre per a l’equip amb més corredors arribats. Ambdós se’ls va endur el club 100x100 Fondistes Tàrrega.

Quatre atletes dels Xafatolls al Campionat d'Espanya de Clubs sub14

Quatre atletes de l'Escola Associació Atlètica Xafatolls han participat del 8 al 9 d'octubre en el Campionat d'Espanya de Clubs sub14, celebrat a Cuenca. Ho van fer en representació del Club Atletisme Terres de Ponent. Van aconseguir una desena posició en nois i una quarta en noies. L'Arnau Aixalà va participar en la javelina, 2.000 metres marxa i el relleu 4x80 m; la Carlota Niubó en llargada, 1.000 metres llisos i el relleu 4x80 m; la Judith Pérez en pes i 2.000 metres marxa; i l'Anna Mas en javelina i 1.000 metres llisos.