Els esportistes ja poden sortir a córrer o anar amb bicicleta

02/05/2020

El Ricard Pastó, de l'A.A. Xafatolls, és dels que ho ha aprofitat per reprendre els entrenaments a l'aire lliure

És un moment esperat per a molts corredors. Sortir de casa, lligar-se les sabates esportives i córrer, ja sigui d’una forma professional o com a aficionat. El Ricard Pastó, atleta de l’Associació Atlètica Xatafolls de Mollerussa, és un dels que ho ha aprofitat per fer la primera sessió a l'aire lliure. Malgrat haver pogut córrer amb la cinta que té a casa, durant els primers entrenaments creu que s’ha d’anar poc a poc i veure com reaccionen les cames.

Sense curses a curt termini, de moment, el Ricard es planteja sortir a córrer per gaudir de l’esport, tot i que ja pensa en una possible inscripció a la Marató de Barcelona, programada per a l’octubre. 

L’esport individual ha estat una de les primeres activitats permeses pel govern espanyol durant el procés de desconfinament. Això pot provocar que molta gent es pugui iniciar en el món del córrer o, fins i tot, treure la pols de la bicicleta i fer una ruta, sempre i quan estigui dins del mateix municipi de residència. En detallem algunes mesures de prevenció: 

- Els municipis de més de 5.000 habitatants poden sortir a fer esport de 6h a 10h del matí i de 20h a 23h. 
- Les persones han de sortir de forma individual i sense contacte. 
- S'ha d'anat a entorns oberts, ja siguin urbans o naturals i sempre dins del mateix municipi. Es recomana no utilitzar el vehicle de transport. 
- Es permet fer qualsevol pràctica esportiva individual: caminar, patinar, córrer o passeig en bicicleta. 
- No es pot fer aquesta pràctica en grup ni utilitzar instal·lacions esportives. 
- Cal portar la mascareta sempre que sigui possible i mantenir un mínim de dos metres de distància si es tracta d'activitat de baixa intensitat i d'un mínim de deu si es requreix un esforç major. 
- S'han d'evitar les aglomeracions. 

RICARD GÓMEZ