Fira de Mollerussa fa un balanç positiu de la 5a Mollerussa Drone Party

16/02/2020

Marc Espuña ha guanyat la primera jornada de la Lliga Catalana de Drones de Curses, que s’ha celebrat en el marc del certamen.

El director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, ha fet un balanç positiu de la cinquena edició de la Mollerussa Drone Party que s’ha celebrat aquest cap de setmana a la capital del Pla d’Urgell. Un certamen que va començar divendres i que ha comptat amb la participació de 150 pilots en les competicions. Enguany, també s’ha habilitat una zona expositiva amb 15 empreses.

Roure ha fet una valoració molt positiva pel que fa a la vessant esportiva, en què ha destacat l’interès entre els visitants i també entre els seguidors per streaming. En aquest sentit, el director ha destacat el fet que s’han retransmès per streaming fins a 8 hores de competicions, amb pics puntuals en directe de fins a 1.500 seguidors, dades que segons Roure “ens reforcen com a certamen de categoria mundial i liderant l’escenari català i espanyol”.

Satisfacció també des de l’organització, a càrrec de Fira de Mollerussa i l’empresa Drones de Carreras, pel que fa al desenvolupament de la part expositiva del certamen amb 15 firmes que han mostrat aquests dies les múltiples possibilitats que s’obren per a aquest sector emergent amb aplicacions en agricultura, cartografia, fotografia, turisme, etcètera. Segons ha explicat el director, els expositors han mostrat la seva satisfacció i la voluntat de “repetir i consolidar l’experiència”.

Pel que fa a visitants in situ, el director ha xifrat en unes 2.000 les persones que s’han desplaçat als Pavellons Firals al llarg dels tres dies per gaudir de les curses o veure el saló expositiu.

Pel que fa a les competicions, el jove pilot barceloní Marc Espuña, com a pilot conegut com a Singularity, ha revalidat aquest migdia el títol de guanyador de la passada edició imposant-se als altres cinc competidors en una gran final. En segon lloc ha quedat classificat Pablo Lacasa de Saragossa, mentre que el tercer lloc del pòdium ha sigut per a Jordi Pérez de Teià. Els premis que s’han emportat han estat de 1.000, 500 i 300 euros, respectivament.

Destacar també la presència a la final del francès Killian Rousseau, campió del món 2019 de la Drone Racing League (DRL).

La Mollerussa Drone Party ha estat el primer dels esdeveniments firals del calendari de Fira de Mollerussa per al 2020, sent la pròxima cita la 148 Fira de Sant Josep, del 19 al 22 de març.

Infolleida