La 2a Cursa Solidària amb els malalts de càncer de Mollerussa espera reunir 800 participants el diumenge dia 12

02/05/2019

Són 5 quilòmetres en tram urbà sortint des del Parc Municipal, que es poden fer corrent o caminant i amb participació oberta a tothom

Mollerussa acollirà el proper dia 12 de maig la 2a Cursa contra el càncer, promoguda per la junta local del Pla d’Urgell de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) amb la col·laboració de l’Associació Atlètica Xafatolls i el suport de l’Ajuntament i la Diputació de Lleida. L’objectiu és recaptar fons a benefici de la lluita contra el càncer i alhora donar visibilitat a l’entitat local i a les activitats d’ajuda que duu a terme amb una vintena de persones a la ciutat així com també a comarca. Així ho van explicar dimarts a la presentació de l'acte que va tenir lloc a l'Ajuntament de Mollerussa en la que hi van participar l'alcalde de la ciutat, Marc Solsona, acompanyat del president de l’AECC a Lleida, Eduardo Serrano; el president dels Xafatolls, Juli Niubó, i el coordinador tècnic de l’entitat, Fran Carrillo, juntament amb la Sandra Girabet i la Núria Carulla, membres de la junta local de l’AECC.

Solsona va remarcat que aquesta cursa és ja una cita “incorporada en el calendari solidari de la ciutat” per tal de contribuir en sensibilitzar en la lluita contra la malaltia i en la necessitat de la prevenció amb hàbits saludables com l’exercici físic. Per la seva part, el president de l’AECC a Lleida va agraïr la iniciativa que contribueix a obtenir recursos per ajudar a les famílies que pateixen la malaltia de prop.

La cursa, que surt a les 10 del matí del parc municipal i té arribada al mateix indret, recorrerà l’avinguda del Canal, el carrer de Ferrer i Busquets i el carrer de Domènec Cardenal fins a completar els 5 quilòmetres del recorregut que es poden fer corrent o caminant. Les inscripcions, que es poden fer a https://www.iter5.cat/inscripcions/formCursa.php?id=1122  estan obertes a tothom a partir dels 8 anys i es lliuraran trofeus als 3 millors participants tant masculins com femenines del podi general. També s’ha previst dues categories més amb trofeu per als primers classificats en Veterans i Màsters, segons va explicar Niubó.

Tots els diners que es recaptin a través de la cursa es destinaran a finançar les activitats que porta a terme la junta local de l’AECC entre les que hi l’atenció psicològica individual i per grups, la fisioteràpia aquàtica, la marxa nòrdica o el ioga, entre altres, segons van explicar Sandra Girabet i Núria Carulla, que van afegir que a banda d’obtenir recursos es vol donar a conèixer l’entitat entre aquelles persones que la puguin necessitar.

Infolleida