La 34a Mitja Marató corona els Xafatolls Ricard Pastó i Núria Tilló en una prova que supera els 650 participants

17/10/2022

La matinal esportiva, protagonitzada per la calor, ha tornat a les xifres de prepandèmia en un circuit homologat majoritàriament urbà

La 34a edició de la Mitja Marató, en la qual s’han recuperat els nivells de participació dels anys de prepandèmia amb 650 atletes, ha pujat al podi a Ricard Pastó (01:07:27) i a Núria Tilló (01:25:22) tots de l’Associació Atlètica Xafatolls, el club amfitrió que també ha estat el que ha aconseguit el premi a l’equip millor classificat. Pel que fa a la cursa de 5 kilòmetres, els primers llocs han estat per Oriol Jové (00:15:01) i Sònia Sans (00:19:03), també dels Xafatolls.

 Cal assenyalar que en el cas de Ricard Pastó, amb la d’avui ja ha aconseguit coronar-se en cinc ocasions en aquesta prova. El podi l’han completat Muhammad Lamin Bah, també dels Xafatolls, amb un temps de 01:08:48 i Francesc Carmona del CA Igualada amb  01:13:12. Pel que fa al podi femení de la Mitja, la segona posició ha estat per Laura Pallejà, de Balaguer Runners, amb un temps de 01:32:00, i la tercera per Tània Quirós, de l’Esportiu Penedès, amb 01:33:24. En la cursa de 5 kilòmetres, en homes han aconseguit la segona i tercera posició Pol Torrent i Pau Aiguadé, fent un podi complet pels Xafatolls com també ha estat així en dones amb Mar Serrano, segona, i Joana Tomé, tercera.

 Entre les novetats d’aquesta edició, hi ha la creació de dos premis: a l’equip amb més dones arribades, patrocinat per la marca Livinda, amb la voluntat de potenciar la participació femenina que ha estat per 100x100 Fondistes Tàrrega, i a l’equip amb més corredors arribats, que també ha estat per aquest club.

 La prova ha tornat a tenir el mateix recorregut amb 13 kilòmetres de circuit urbà, homologat per part de la Federació Catalana de Mitja Marató i que, passant per Golmés, també ha arribat de nou fins a Vilanova de Bellpuig.  Cal recordar que la cursa forma part del Circuit de les Mitjes Maratons de Ponent, amb competicions a Tàrrega, Mollerussa, Lleida i també Balaguer, on enguany no s’ha celebrat.

 

Així mateix, val a dir que s’han previst 4 avituallaments al llarg del recorregut i ambientació musical amb grups de batucada i equip de música. També s’ha ofert servei de massatges a l’arribada a càrrec d’estudiants de la Facultat de Fisioteràpia de la Universitat de Lleida. L’organització, a càrrec de l’Associació Atlètica Xafatolls i la regidoria d’Esports, ha comptat amb la col·laboració dels patrocinadors de la prova com són Prefabricats Pujol, Serveis Rosselló, FMC Agrollobera, EnergiaNufri, IClotet, i Antoni Miquel.

 

SEGRE MOLLERUSSA