La Catigat vol incrementar la presència femenina a la marxa

12/02/2019

El pròxim 28 d’abril Miralcamp acollirà la dotzena edició de la Catigat, la marxa ciclista no competitiva més important de les terres de Lleida. L’organització enguany ha apostat per intentar incrementar la presència femenina a la marxa i per primera vegada també hi haurà un circuit per als més petits, la Catigat Kids.

Amb la donació d’un euro de cada inscripció a plataforma Ellas són de aquí, que s’encarrega de patrocinar projectes esportius femenins, la 12a edició de la Catigat aposta per potenciar l’esport femení, la participació de dones a la cita fa anys que no supera el 15%. La marxa, que se celebrarà el pròxim 28 d’abril amb sortida i arribada a Miralcamp, comptarà amb altres novetats com la Catigat Kids i la recreació històrica de la Guerra Civil al seu pas pels búnquers de Bellvís.

Pel que fa a la Catigat Kids comptarà amb un circuit circular de 15 quilòmetres i està dirigida als infants d’entre 6 i 12 anys que hauran d’anar acompanyats d’un adult.

“100 quilòmetres, 18 pobles, una comarca” és el lema d’aquesta pedalada popular, que espera la participació d’uns mil ciclistes, i que compta de nou amb tres recorreguts de 105, 75 i 42 quilòmetres.

A. Berga i M. Rebull