Linyola organitza la tercera cronoescalada al campanar de l’església de Santa Maria

09/08/2018

La competició tindrà lloc el diumenge 19 d’agost a les 18.30 hores  i consistirà en l’ascensió a la torre de 30 metres del campanar.

 L’Ajuntament, la Parròquia i el Centre Excursionista de Linyola han organitzat la tercera cronoescalada al campanar de l’esglésiade Santa Maria, un acte que ja s’ha emmarcat dins dels actes de la Festa Major, que enguany se celebra del 17 al 19 d’agost. La competició tindrà lloc el diumenge 19 d’agost a les 18.30 hores, i consistirà en l’ascensió a la torre de 30 metres del campanar, que té més de 120 escalons circulars.

Àlex Mases, alcalde de Linyola, explica que el lema de la prova és “125 escales, 30 metres, 1 objectiu”. Tal com explica Mases, “hi haurà 6 categories, 3 per edat i 3 per sexe. L’activitat es limita a 60 persones en total o 10 persones per categoria.  Abans de fer la prova, tots els participants que ho desitgin podran examinar el recorregut.”

La sortida es farà del mig de la plaça l’església. El crono s’iniciarà un cop fet el compte enrere de 3 i just després de la baixada de bandera i “s’aturarà quan el pujador/a toquí amb la mà el màstil central de la terrassa. Tots els participants sortiran individualment i tindran un temps màxim de 2 minuts per entrar a classificacions. Per seguretat, no hi haurà més d’una persona pujant simultàniament”, descriu l’alcalde.

L’organització muntarà a la plaça de l’església diverses taules per fer inscripcions i es disposarà una carpa a la terrassa amb avituallament líquid. La inscripció és gratuïta i quedarà formalitzada amb el registre presencial el mateix dia de l’activitat.

Infolleida