Torna la cursa solidària de la Fita Alta Madness

02/07/2019

La cita compta amb només 10 dorsals que s’adjudiquen mitjançant una subhasta a cegues i que recull fons per lluitar contra les malalties minoritàries com la miopatia miotubular i la distròfia muscular congènita per dèficit de merosina.

El circuit d’autocròs de Mollerussa tornarà a acollir, el pròxim 6 de juliol, una nova edició de La Fita Alta Madness. Aquesta cursa solidària té com a objectiu, recollir fons per lluitar contra la miopatia miotubular, una malaltia minoritària que afecta 1 de cada 50.000 nonats i que en molts casos, l’esperança de vida és de només 1 any. Un d’aquests nens afectats és el Lluc, i els seus pares, com en la darrera edició han proposat destinar la meitat dels fons de la cursa a una altra malaltia minoritària que enguany és la distròfia muscular congènita per dèficit de merosina.

Pel que fa a la prova esportiva, aquesta consisteix a fer 100 pujades i baixades a la rampa del circuit d’Autocròs, que sumen un total de 7 km i 700 metres de desnivell positiu. Una altra de les peculiaritats d’aquesta cursa és que només compta amb 10 dorsals que s’adjudiquen a les ofertes més altes mitjançant una subhasta a cegues. D’aquesta manera, en les tres edicions fetes fins ara s’han pogut recaptar 13.000 euros entre dorsals i donacions particulars i d’empreses.

De moment, la subhasta dels dorsals de l’edició d’enguany, ha aportat 3.186,70 euros, una quantitat inferior a la de l’any passat i per això, des de l’organització es fa una crida a tothom qui vulgui perquè s’atansi a la cita esportiva, on hi haurà servei d’entrepans a càrrec del Jovent de Mollerussa i servei de bar que també destinarà tots els beneficis a la lluita contra les dues malalties minoritàries.

Per incentivar encara més la participació, fent un donatiu simbòlic de 2 euros, qui vulgui podrà fer una pujada a la rampa del circuit a les 19.00 hores. La persona més ràpida obtindrà el títol de La Fletxa de la Fita Alta i també podrà córrer la Fita Alta Madness a les 20.00 hores, fent les 100 voltes de rigor, convertint-se en l’onzè corredor.

Infolleida