El ple de Mollerussa aprova una moció a favor de l'atenció primària de salut

30/11/2018

Un dels punts que s’han debatut ha estat una modificació de crèdit de 587.335€

El ple de l’Ajuntament de Mollerussa ha aprovat donar suport a la mobilització convocada pel sector sanitari a Catalunya. La moció, presentada pel grup municipal socialista s’ha aprovat per unanimitat i insta a reconèixer l’atenció primària com veritable eix del sistema públic. Tot i els vots favorables dels edils, els grups del PDeCAT i ERC han defensat que el dèficit fiscal que pateix Catalunya i el 155 han contribuït a la precarització del sistema sanitari. Unes declaracions que no han compartit els regidors del PSC i del PP.

El Ple ha aprovat per unanimitat una altra moció, també presentada pel PSC, en la que s’insta al Departament d’Ensenyament a defensar que les AMPES de les escoles puguin continuar decidint sobre la gestió del servei de menjador, com fins ara.

Un dels punts que també s’ha aprovat, tot i que amb l’abstenció dels socialistes, ha estat una modificació de crèdit de 587.335 euros, que principalment es destinen a dotar el Pla d’Inversions 2017-2018. Entre altres, també serviran per avançar l’import del cànon per abocaments que reclama la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i per la qual el consistori està preparant una denúncia contra l’Agència Catalana de l’Aigua.

Anna Berga