La fiscalia arxiva la causa contra l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, pel referèndum de l’1-O

13/11/2018

La fiscalia no veu acreditat ni desobediència ni delicte ni malversació.

La Fiscalia Superior de Justícia de Catalunya ha arxivat les diligències contra l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, en relació a l’organització del referèndum de l’1-O a Mollerussa. Solsona ha explicat que després d’haver fet la investigació, la fiscalia l’ha arxivat al no poder acreditar que durant la celebració de l’1-O pogués haver desobediència, delicte ni malversació.

Es tracta del primer alcalde de Catalunya que ha rebut aquesta notificació. Dona la curiositat que Solsona també va ser el primer alcalde citat a declarar. Ho va fer el 19 de setembre de l’any passat a la fiscalia del TSJC a Barcelona per la seva condició d’aforat, ja que Solsona és diputat al Parlament de Catalunya.

L’alcalde de la capital del Pla d’Urgell ha assegurat sentir-se alleugerit, i creu que aquest serà el primer de molts arxivaments per la causa de l’1-O.

Solsona també ha afirmat que aquesta resolució ha de ser esperançadora a l’hora d’encara el procés judicial en els propers mesos i ha tornat a recordar que "votar no és delicte".

L'alcalde ho ha comunicat a través de les xarxes socials
Infolleida