Mollerussa inicia els tràmits per cedir els terrenys del nou institut, que s’ubicarà darrera El Niu

20/03/2018

El Ple debatrà dijous declarar com a vinculant una zona d’equipaments ja indicada en aquest indret en el POUM per tirar endavant la cessió

El nou institut de Mollerussa es preveu ubicar just darrera de l’escola bressol El Niu. Per tal d’iniciar els tràmits de cessió dels terrenys al departament d’Ensenyament, aquest proper dijous el consistori portarà a l’aprovació del ple ordinari declarar com a vinculant aquesta zona d’equipaments, de prop de 7.000m quadrats, la qual ja es troba indicada en el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

Un altre dels punts el Ple serà la modificació de l’horari de prestació de serveis de les escoles bressol municipals El Niu, La Quitxalla i El Parasol. Per una banda, es dividirà l’hora d’acollida matinal de 8 a 9 en dues, per donar la possibilitat d’accedir-hi a les 8 o a dos quarts de 9 en funció de les necessitats i ajustant els preus. També es modificarà l’horari lectiu de la tarda que s’avançarà una hora. S'inclourà l’hora de 3 a 4 de la tarda dins l’horari lectiu i es suprimirà la de 6 a 7 de la tarda, franja en la que es constata una reducció de l’alumnat. Aquesta hora de 6 a 7, que passarà a ser d’acollida s’eliminarà durant el mes de juliol.

El Ple també debatrà una modificació de crèdits per un import de 82.775 euros, que inclou, entre altres, una partida de 32.725 euros d’aportació a la Mancomunitat Mollerussa-El Palau d’Anglesola i una de 20.000 euros per arranjament de carrers.

Anna Berga