OPINIÓ. S.O.S Pla d’Urgell

19/10/2018

Per Engelbert Montalà i Pla. Portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’ajuntament de Mollerussa i Conseller Comarcal

Els que ens dediquem temporalment a la política municipal i comarcal per tal de fer les coses bé i amb sentit comú, quedem astorats i entristits quan veiem certs panorames.
És molt trist veure com al llarg dels anys, i majoria rere majoria, una manera de fer basada en l’amiguisme i el caciquisme, totalment allunyada del que seria la governança republicana, honesta i transparent s’ha anat incrustant a la nostra comarca.
Entristeix haver-nos d’assabentar de presumptes cassos de corrupció a través de mitjans nacionals, ja que aquí hi ha certes capçaleres que depenen, en gran mesura, de les subvencions de la Diputació.

Entristeix veure com els regidors de Mollerussa abracen l’alcalde de Fondarella i expresident de la Diputació sense esperar prudentment a la resolució del cas.
Entristeix veure com l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, posa la mà al foc per l’honorabilitat d’en Joan Reñé en una roda de premsa quan, dia si dia també, surten informacions sobre presumptes actes delictius que impliquen a empreses de la nostra ciutat i comarca.

Entristeix veure el senyor Trull alcalde de Vilanova de Bellpuig i president comarcal -que ens representa a tots- anant a concentracions on es plora la pèrdua d’una manera de fer.
Entristeix anar a debats en els quals el president d’una associació com la del Bisbe Deig, esmerça els 5 primers minuts a fer una defensa aferrissada de l’expresident dimitit.
Entristeix escoltar converses telefòniques filtrades que podrien constituir fets delictius en les quals intervenen dos empresaris de la nostra comarca; un que a més és l’actual president del PDeCAT del Pla d'Urgell i un altre que havia estat president de Fira de Mollerussa, propietari de l’empresa que actualment realitza les noves places de la ciutat.
Entristeix que la nostra comarca surti esquitxada i embrutada, i que ningú faci autocrítica.
Entristeix veure com els governs de Mollerussa, del Consell Comarcal i de la Diputació semblen voler passar de puntetes sense fer soroll sobre casos flagrants que reclamen d’atenció i de parets de vidre.

A aquelles persones que passem temporalment pel món de la política municipal i comarcal i ens trobem amb tot aquest percal, ens reafirma a continuar caminant per tal de revertir una situació que ens arrossega, a tots els que ens hi dediquem, a un allunyament de la ciutadania que ens hauria de fer reflexionar.

I a 7 mesos de les eleccions municipals, és bo recordar que quan votem a les eleccions municipals, s’elegeix  l’alcaldia i l’equip de govern dels nostres pobles i ciutats, però també els governs del Consell comarcal i de la Diputació. Cal reflexionar i ser conscients que molts dels vots de les municipals a la nostra comarca, van permetre al senyor Joan Reñé continuar en el seu càrrec de president de la Diputació de Lleida.

Engelbert Montalà i Pla. Portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’ajuntament de Mollerussa i Conseller Comarcal