Acord entre Govern i l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig per ampliar i millorar l’escola Marinada

11/07/2019

La primera part del Pla Director es podria realitzar l’estiu vinent i consistirà en donar una solució definitiva a l’actual menjador, que ha quedat obsolet

El Departament d’Ensenyament del Govern de la Generalitat ha arribat a un acord amb l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig per redactar, de manera urgent, el Pla director de millora i ampliació de l’escola Marinada. Així ho ha anunciat aquest dijous el Conseller d’Educació, Josep Bargalló, després de visitar les instal·lacions del centre i reunir-se amb l’Equip Directiu de l’escola i l’alcaldessa del municipi, Maria Dolors Pascual. La proposta d’Educació és que els treballs inicials d’aquest Pla Director els faci el consistori i, posteriorment, s’acordi  el projecte definitiu amb la resta de part implicades, és a dir amb el mateix centre i l’AMPA.

La primera part del Pla Director s’intentarà executar l’estiu vinent i consistirà en donar una solució definitiva a l’actual menjador, que ha quedat completament obsolet. Es va inaugurar fa 22 anys amb una desena d’alumnes i actualment ja n’hi ha més de 30. De fet, en aquests últims anys al contrari de les previsions inicials que  pronosticaven un descens en l’alumnat, aquest no ha parat de créixer. Des de l’any 2013 el centre supera el centenar d’infants i a partir d’aquest setembre n’hi haurà 127.

A banda del menjador, el projecte també vol contemplar l’ampliació del centre, la supressió dels barracons i reestructurar els espais per adequar-los al projecte educatiu de l’escola.

Anna Berga