Coordinació per WhatsApp en cas d'emergències

23/10/2019

És una iniciativa coordinada des del Consell Comarcal del Pla d'Urgell amb cossos de seguretat

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell intensificarà la coordinació entre els ajuntaments, els Mossos d'Esquadra, Agents Rurals i Bombers de la Generalitat en situació d'emergència, i ho farà a través del telèfon mòbil. La voluntat del consistori és implementar un canal de missatgeria instantània, probablement a través de WhatsApp, per intercanviar informació de proximitat, directa i en temps real en casos d'emergències o situacions de risc amb repercussió supramunicipal.

La iniciativa s'ha exposat aquest dilluns en la reunió d'alcaldes celebrada al Consell Comarcal. Per al president de l'ens, Rafel Panadés, es tracta d'optimitzar l'ús de la telefonia mòbil per compartir la informació i les actuacions en matèria de protecció civil i emergències. "Aquesta eina pot ser gran utilitat en situacions de nevades amb repercussió a les rutes de transport escolar, d'incendis o de rubinada, per exemple", ha explicat el president. En dies anteriors, Panadés, ja es va reunir amb els màxims responsables a la comarca dels Mossos, Agents Rurals i Bombers per establir la millor manera de protocol·litzar l'ús d'aquesta eina.

La Reunió

A la reunió amb el president Rafel Panadés hi van assistir Rodolf Pérez, cap del parc de Bombers de Mollerussa; Joan Baptista Sans, coordinador de la comissaria de Mollerussa i les Borges Blanques; Manel Torrelles, cap d’agents rurals del Pla d’Urgell; Carles Esquerda, gerent del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, i Jordi Ricard, tècnic del Consell Comarcal.

InfoLleida