El Govern presenta el projecte de modernització dels Canals d’Urgell

22/10/2020

Amb un pressupost de 1.350 milions d’euros, la modernització s’inclou en el Pla de Reactivació Econòmica i Protecció Social

La Generalitat de Catalunya destinarà una inversió de 1.350 milions d’euros en modernitzar els Canals d’Urgell. Tot i que el calendari definitiu encara no està tancat, el Departament d’Agricultura ja té en marxa els quatre primers projectes, que acabarà de redactar a finals de l’any vinent i que permetran iniciar les obres a unes 10.000 hectàrees. L’obra preveu modernitzar el sistema hidràulic amb la construcció d’una nova xarxa de reg a pressió més eficient. Així ho han presentat oficialment avui el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i la consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Teresa Jordà. La inversió en els regs dels Canals d’Urgell s’engloba en un paquet de projectes del departament que volen transformar el món rural i el sector agroalimentari.

A la Casa Canal, els representants del govern català també han mantingut una reunió amb la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell.

Ariadna Guiu Vila