El Pla d'Urgell se suma a la Vaga General

21/02/2019

Unes 500 persones s'han manifestat a Mollerussa

Les accions reivindicatives en suport a la Vaga General d’aquest 21 de febrer han començat ben d’hora al Pla d’Urgell. Cap a dos quarts de 6 del matí l’autovia A-2 en direcció Barcelona ha quedat tallada a l’alçada de Sidamon per la crema d’uns pneumàtics. El tall ha durat prop d’una hora fins que els Bombers han netejat la calçada i s’ha pogut reobrir un dels dos carrils de circulació.

La protesta més multitudinària ha estat al migdia a la capital del Pla d’Urgell. Centenars de persones han fet una marxa des de la rotonda que hi ha davant la Creu Roja fins la plaça de l’ajuntament, passant per la N-II. Durant la marxa s’han sentit crits ‘d’independència’ i a favor dels presos polítics. Unes consignes que s’han repetit a la plaça de l’ajuntament on s’hi ha concentrat prop de mig miler de persones. A l’acte, on s’ha llegit dos manifests, ha comptat amb la participació de representats de l’ANC i també de les formacions polítiques del PDeCAT i ERC. La concentració ha acabat amb l’himne dels segadors

Diferents ajuntaments de la comarca, entre ells els de Mollerussa, Linyola, Bell-lloc d’Urgell, Bellvís o Torregrossa, s’han sumat a la vaga d’aquest dijous 21 de febrer mentre que el seguiment entre els comerços ha estat desigual.

Pel que fa el transport escolar, ha funcionat com la resta de dies perquè es considera un servei mínim.

Anna Berga