El Procés vist des d’Euskadi de Jon Iñarritu omple L’Amistat

25/01/2019

Iñarritu també ha fet referència a les paraules del regidor del PP a Mollerussa que havia qualificat l’acte d’”inapropiat”

Centenars de persones han omplert aquest divendres al vespre el Teatre L’Amistat per assistir a la xerrada El procés vist des d’Euskadi a càrrec del senador per EH Bildu Jon Iñarritu. Segons Iñarritu “L’Estat està aplicant el mateix model antirepressiu que va fer servir a Euskal Herria, on hi havia un context de violència, al procés català, que és cívic, ciutadà i democràtic, sense res de violència. Tot i així, veiem que hi ha presos y repressió. Per tant, allò que es deia que sense violència és possible parlar de tot, veiem com lamentablement a l’Estat Espanyol, això no és possible.

Sobre les queixes del regidor del PP a Mollerussa, Joan Simeón, que va qualificar l’acte d’“inapropiat”, Iñarritu va remarcar que “veient tant ple el teatre, és evident que hi ha una majoria social que no pensa com aquest regidor, que està en el seu dret lliure d’opinar y també de venir”.

Inclòs dins del cicle Diàlegs d’Actualitat que organitzen els Amics del Bisbe Deig i el consistori, la xerrada va estar coordinada per Josep Miquel Varea.

Anna Berga