Els alcaldes del Pla d’Urgell exigeixen la construcció d’un tercer carril a l’A-2

24/09/2019

Els alcaldes del Pla d’Urgell demanen en un manifest adreçat al Ministeri de Foment la construcció d’un tercer carril a l’autovia A-2 i la millora substancial del ferm. Així ho han acordat de forma unànime aquest dilluns en Consell d’Alcaldes.

Decisió unànime entre els alcaldes del Pla d’Urgell per demanar un tercer carril a l’autovia A-2 en el tram que transcorre per la demarcació de Lleida. Tots els edils han acordat presentar un manifest on es fa aquesta petició al Ministeri de Foment, així com actuacions immediates per a la millora del ferm, que consideren deficient.

Segons dades del Ministeri de Foment, l’autovia suporta un volum de trànsit aproximadament tres vegades superior al de l’autopista. Motiu pel qual, els alcaldes també es plantegen demanar que aquesta via deixi de ser de pagament. D’altra banda, l’alta intensitat de vehicles ha provocat també l’augment d’accidents i, conseqüentment, cues quilomètriques cada cop que es produeix un sinistre. Un dels factors d’aquest trànsit és la situació estratègica en què es troba aquest tram dins el sector agroalimentari i logístic.

 

Els alcaldes també traslladaran aquest manifest a la resta de Consells Comarcals, a la Diputació de Lleida, a les Cambres de Comerç i a la Generalitat.

Mariona Rebull i Martí