Els diputats i alcaldes de Mollerussa i d’Agramunt denuncien ‘la falta de garanties’ en el judici de l’1-O

12/02/2019

Marc Solsona: “L’horitzó dels propers mesos serà ple de sensacions d’impotència i de ràbia que haurem d’intentar canalitzar, com a societat i com a polítics, de la millor manera de cara a com gestionem qualsevol sentència que no sigui l’absolució”

Quasi un any i mig després de l’1 d’Octubre de 2017, els 12 líders independentistes seuen aquest dimarts al banc dels acusats enfrontant-se a penes de 7 a 25 anys de presó per rebel·lió, malversació i desobediència, segons l’escrit de la Fiscalia.

Per a molts, aquest es considera el judici de la vergonya o el judici a la democràcia. Segons alguns alcaldes de la demarcació de Lleida i diputats al parlament, es tracta d’una farsa, d’un judici d’un estat repressor que en qualsevol altre estat democràtic no hauria estat un judici.

Precisament per denunciar l'inici d'aquest judici i mostrar el suport als polítics i líders independentistes que estan a la presó, aquest dimarts diversos ajuntaments han convocat concentracions. En el cas de Mollerussa, s'ha llegit un manifest que ha anat seguit de 5 minuts de silenci. Finalment, l'acte ha acabat amb crits de "llibertat".

Anna Berga i Francesc Garcia