ERC critica la decisió unilateral de fer un nou institut a Mollerussa

15/01/2018

La formació senyala que la construcció del nou centre és una bona notícia però s’ha fet “sense el consens de la comunitat educativa i d’esquena a la comarca”

L’anunci, el passat dimarts 9 de gener, de la construcció d’un nou institut a Mollerussa ha aixecat algunes crítiques en el grup d’ERC del Pla d’Urgell. En una roda de premsa celebrada aquest dilluns, la formació política ha lamentat que aquesta decisió no es comuniqués a la resta d’alcaldes de la comarca, qui van conèixer la notícia a través de la premsa. Entenen que es podrien haver considerat altres municipis per a ubicar-hi l’institut i d’aquesta manera, descentralitzar el sistema de centres de secundària de la comarca.

El grup ha explicat que els criteris polítics han prevalgut per damunt dels interessos de l’alumnat i del territori. Es basen en “la i improvisació a l‘hora de triar la ubicació” del centre i en el fet que aquesta decisió s’ha anunciat quan la Conselleria d’Educació està intervinguda.

Des d’ERC del Pla d’Urgell reclamaran una reunió al Consell Comarcal i, properament,  també miraran de convocar una reunió del Consell d’Alcaldes per debatre aquest tema amb la resta de representants dels pobles de la comarca.

Anna Berga