Famílies del Poal exigeixen el nou col·legi per al 2022

28/04/2021

Asseguren que “no acceptaran” una reforma de l’actual centre

Els pares i mares del col·legi El Roser exigeixen a la Generalitat que el 2022 es posi en marxa la construcció del nou col·legi de Primària, després de 20 anys de reivindicacions. Els representants de l’Ampa van assegurar ahir que “desconfien” que aquesta obra es dugui a terme l’any que ve tal com va anunciar el Govern, quan encara no s’ha licitat el projecte.

En aquest sentit, reclamen que es reprengui el projecte que la Generalitat va fer el 2011 i que va anul·lar el 2015, al·legant que el disseny no s’adaptava a les necessitats d’escolarització del municipi. “El 2015 teníem 38 alumnes i ara som 61, per la qual cosa ara el projecte inicial sí que té sentit”, va assegurar ahir l’alcalde, Rafel Panadés.

Els representants de l’Ampa van explicar ahir que “no volem perdre més temps, volem una reunió i que se’ns informi. Ara, les famílies no pintem res i no volem que continuï així”. Així mateix, van assegurar que aprofitar les actuals instal·lacions, ubicades a la planta baixa del consistori, “és inviable i no ho acceptarem”. També aposten perquè el nou equipament inclogui una guarderia.

Panadés també va criticar que la Generalitat no els informi sobre com està el procés per dotar d’una nova escola el municipi. “Després de 20 anys, no tenim la seguretat que es construirà. Fa uns sis mesos ens van dir que valorarien la possibilitat de recuperar el projecte antic i executar-lo l’any vinent. Però encara no ens han confirmat res.”

El primer edil va explicar que el consistori té els seus propis projectes per a l’espai que ocupen actualment els alumnes, entre els quals habilitar els serveis d’atenció al públic a la planta baixa o habilitar un centre de serveis per a la tercera edat, que no es poden dur a terme.

“El col·legi ocupa el seixanta per cent del consistori, però necessiten més espai. Hi ha activitats que es fan a la plaça perquè no caben al pati”, va remarcar l’alcalde.

Joan Gómez