Huguet deixa l'alcaldia de Sidamon al cap de 17 anys i la presidència del Pla

31/05/2017

L’alcalde de Vilanova de Bellpuig el substituirà al consell i Dolors Tella, probable alcaldessa

El president del consell comarcal del Pla d’Urgell i alcalde de Sidamon, Josep Maria Huguet, ha anunciat la seua renúncia al càrrec i també al de l’alcaldia de Sidamon, que ostenta des de fa 17 anys. En el primer cas, la dimissió ja es va pactar a l’inici d’aquest mandat a l’acordar una presidència bicèfala i compartida, amb els primers dos anys a càrrec d’Huguet i els dos següents liderats per un altre dirigent comarcal del PDeCAT.

Huguet va assenyalar aquest dimarts que deixa la vida política al complet per procedir a la seua jubilació després de 33 anys de dedicació. “He complert una etapa política prou llarga i crec que ja ha arribat l’hora de donar pas a noves generacions”, va dir Huguet.

La renúncia oficial al càrrec es farà efectiva en el ple comarcal del proper 10 de juliol i està previst que en els dies següents es procedeixi al nomenament del nou president, en funció de la data que decideixin els serveis jurídics. L’encarregat de portar les regnes de l’ens comarcal en els propers dos anys serà el fins ara vicepresident de l’ens comarcal i alcalde de Vilanova de Bellpuig des del 1997, Joan Trull.

El futur màxim responsable de la corporació comarcal, un farmacèutic que es va iniciar en la política quan va entrar a l’ajuntament de Vilanova com a regidor el 1991, es va comprometre aquest dimarts a dur a terme una gestió continuista i a donar, “si és possible”, més importància als consells d’alcaldes.

La successió d’Huguet al capdavant de l’alcaldia de Sidamon encara no està tancada, malgrat que tot apunta que el nou primer edil del municipi serà una dona, la directora dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat i també regidora de Serveis Socials del consistori del Pla d’Urgell, Dolors Tella.

Segre