La Diputació de Lleida aprova el pressupost per al 2018 que ascendirà a 129.3M€

30/11/2017

El pressupost de la diputació de l'any que ve ha tirat endavant amb els vots favorables de Convergència i Unió, el PSC i Unitat d'Aran. Esquerra s'ha abstingut, mentre que Ciutadans, el partit popular i la CUP hi ha vota ten contra

El ple de la Diputació ha aprovat el pressupost per al 2018, que ascendirà a 129,3 milions d'euros. I d'aquest més del 40%, uns 50 milions d'euros, es destinarà a aportacions als municipis lleidatans, ja sigui a través de subvencions o bé mitjançant actuacions directes de la corporació provincial. L'equip de Govern assegura que és el millor pressupost dels darrers anys.

Amb l'equip de Govern del Pdecat i han votat a favor Unitat d'Aran i els socialistes. Els primers, però, asseguren que cal destinar més diners als territoris de muntanya, mentre que els segons han aprofitar el torn de paraules per demanar un millor finançament, donat que els pressupost evidencien que la diputació ha d'assumir competències de la generalitat en temes com les escoles bressol o transport escolar.

El Partit Popular, Ciutadans i la CUP hi ha votat en contra per motius ben diferents mentre que ERC s'ha abstingut.

Sigui com sigui el pressupost ha tirat endavant. Entre les partides, destaquen els gairebé 18 milions en matèria de Salut, tant per a inversions en centres mèdics o la dotació per a carreteres de 2,5 milions, tot i que la Diputació espera superar l'any que ve els deu milions d'inversió.

Marta Grau (Lleida TV)