La Diputació reactiva la Plataforma en defensa de la línia de tren Lleida-Manresa

12/02/2019

Ho fa després de l'accident que va succeir divendres passat a Castellgalí, a la comarca del Bages, on van xocar frontalment dos combois i va morir una persona

Front comú dels alcaldes lleidatans per exigir millores en la línia de tren R12, que va des de Lleida fins a l'Hospitalet de Llobregat. Els representants dels 10 municipis per on passen els combois s'han reunit a la Diputació de Lleida per recuperar la plataforma en defensa de la línia Lleida-Manresa, creada al 2005 i que portava un temps sense funcionar. Aquesta acció arriba després de l'accident produït divendres passat a Castellgalí,al Bages, on una persona va morir i diverses van resultar ferides a causa d'un xoc frontral entre dos trens. Arran d'aquest fet, la diputació torna a demanar a l'estat més inversions en la línia lleidatana i denuncia que en els últims deu anys únicament s'hi ha invertit poc més d'un milió 700 mil euros.

En aquesta reunió, els 10 alcaldes han coincidit en insistir que es traspassin les competències de Rodalies cap a la Generalitat i sol·licitar una reunió amb el conseller d'interior, Damià Calvet, però també amb el ministre de foment José Luís Ábalos. El pròxim pas és reunir als sindicats, cambres de comerç de Lleida i consells comarcals, que ja formaven part de la plataforma, perquè mantinguin la seva adhesió.

Marc Tàsies (Lleida TV)