L’Ajuntament de Mollerussa aprova ajornar la liquidació de dos crèdits per pagar a proveïdors

30/12/2019

Ho ha fet en una jornada de ple extraordnari

L’Ajuntament de Mollerussa ha aprovat al ple extraordinari d’aquest dilluns aplaçar la liquidació de dos crèdits contractats per dur a terme les obres del Pla de Barris amb l’objectiu de pagar als proveïdors per un valor d’1,1 milions d’euros. Segons les condicions negociades amb les entitats bancàries, el consistori havia d’amortitzar el préstec en cobrar les subvencions de la Generalitat. Amb l’aprovació de la proposta, l’ajuntament destinarà els diners a pagar als proveïdors ja que actualment no disposa de pressupost.

El partit Popular ha votat a favor de la proposta, tot i que ha reclamat més control de despesa. Per la seva part, el partit socialista s’ha abstingut i ha argumentat que la falta de liquiditat es deu a un mal control de pressupost i una falta de previsió. Esquerra Republicana ha votat en contra ja que asseguren que el consistori no planteja una solució a la despesa de cara l’any vinent.

El ple també ha aprovat la desestimació de l’al·legació presentada pel Partit Socialista en contra de pujar un 30% l’IBI dels habitatges que porten més de dos anys desocupats amb l’objectiu de fomentar el lloguer social.

La desestimació ha comptat amb els vots a favor de l’equip de govern i Esquerra Republicana. El partit popular i els socialistes, en contra.

El ple també ha aprovat una operació de crèdit de 200.000 euros per a pagar proveïdors.

Alba Mor