L'Ajuntament de Mollerussa aprova els pressupostos per 14,2 MEUR

21/02/2020

Una xifra que suposa un 4% menys que en l’anterior exercici

L'Ajuntament de Mollerussa ha aprovat aquest dijous en ple el pressupost municipal per aquest 2020 amb els vots en contra de tots els grups de l'oposició. ERC, PSC I PP han manifestat que els comptes presentats per l'equip de govern encapçalat per Marc Solsona tenen una partida "insuficient" en l'apartat d'inversió, que baixa un 78% i és de només de 132.000 euros en un pressupost de 14,2 milions d'euros. De fet, el regidor del grup socialista, Alonso Soria, ha utilitzat el mateix adjectiu per definir la partida de promoció econòmica, mentre que el portaveu dels populars, Joan Simeón, ho ha fet pel que fa a la de serveis socials o neteja de dependències. Per contra, tots dos han demanat retallar en altres apartats davant la possibilitat que el consistori pugui patir problemes de tresoreria "greus" si enguany no es compleixen els ingressos previstos.

D'altra banda, el portaveu dels republicans, Engelbert Montalà, ha reclamat que hi hagi una participació "real" dels regidors de l'oposició en l'elaboració dels pressupostos. Així mateix, ha afegit que hi ha partides que no "entenen" ni "encaixen".

Per la seva part, l'alcalde Marc Solsona, ha defensat que el pressupost s'ha fet "mirant partida per partida" amb l'objectiu d'optimitzar-lo. A l'hora, el batlle ha dit també que els comptes volen garantir el manteniment de tots els serveis que l'Ajuntament ofereix actualment, i que la retallada en inversions ve condicionada per la despesa obligada.
En el ple també es va aprovar una moció per declarar Mollerussa lliure de racisme.
Mollerussa TV