L’Ajuntament de Mollerussa segueix reduint la ràtio d’endeutament i la fixa en el 83% tot i finançar 2M€ del Pla de Barris

24/07/2018

El consistori manté el deute en 11M€ i treballa amb l’objectiu de baixar-lo fins al 75% a finals del 2019 incloent la inversió per les obres

L’Ajuntament de Mollerussa debatrà en el Ple ordinari previst per aquest proper dijous l’aprovació del Compte General, que posa de manifest que el deute total del consistori al tancament del 2017 és de 11,1 milions d’ euros, dels quals 11 milions són de deute bancari i 99.600 a proveïdors. Així ho ha explicat l’alcalde Marc Solsona, el qual ha afirmat que s’ha aconseguit mantenir gairebé els mateixos paràmetres que l’any anterior i seguir reduint la ràtio d’endeutament per situar-la en el 83% tot i haver modificat el crèdit en 2 milions d’euros per tal de finançar les obres del Pla de Barris que s’estan duent a terme.

Solsona ha indicat que aquests números evidencien que “l’Ajuntament continua tenint una bona salut econòmica, fet que ens ha de permetre afrontar qualsevol incidència o projecte de futur”. També s’ha referit al fet que es manté l’objectiu del mandat que es situar el deute al 75% i que les previsions indiquen que es complirà tot i que s’hagi dut a terme una inversió del voltant de 5 milions d’euros en el Pla de Barris. En aquest sentit, ha explicat que aquesta ràtio d’endeutament permetria a l’Ajuntament dur a terme inversions sense haver de demanar autorització a la Generalitat per tirar-les endavant. Altres dades que ha aportat el primer edil són la del resultat pressupostari ajustat que surt positiu en 492.000 euros i l’amortització que ha estat de 1.570.000 euros.

L’alcalde ha indicat també que és el quart any consecutiu que es tanca complint tots els paràmetres econòmics marcats a la Llei d’Estabilitat Pressupostària, excepte el de la regla de despesa que surt negatiu. Així mateix, ha assenyalat que els comptes es tanquen sense cap factura pendent de pagar i destacant que en només 148 d’elles per un import total de 99.000 euros s’ha superat el període de pagament de 30 dies.

A banda de l’aprovació del Compte General del 2017, altres punts que es debatran en el Ple seran les al·legacions presentades a l’expedient de contribucions especials per les obres del carrer de Domènec Cardenal i la modificació de l’ordenança fiscal de l’Escola de Música per incloure-hi una ampliació d’horari voluntària en la pràctica de l’instrument.

 

Infolleida