L’alcalde de Mollerussa considera una amenaça el projecte de Torre Salses

04/09/2019

Solsona s’ofereix a Lleida per aturar el projecte.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, s’ha posat a disposició de la Paeria de Lleida per  articular una estratègia en comú amb l’objectiu de frenar el projecte de l’àrea comercial de Torre Salses, que considera una “amenaça” per al teixit comercial de la capital del Pla d’Urgell, a poc més de 20 quilòmetres de Lleida, ja que considera que pot canviar les dinàmiques comercials i l’hàbit del dia a dia de l’entorn més proper.

Solsona, que ha assegurat que el canvi de govern a la capital lleidatana afavoreix poder unir esforços per frenar el projecte “sempre respectant l’autonomia municipal”, ha afirmat que “preocupa qualsevol amenaça que pugui entorpir o debilitar” el desenvolupament comercial de Mollerussa.

El primer edil ha contextualitzat aquest posicionament en el fet que en els darrers anys s’ha anat revertint la taxa d’atur a la ciutat, fonamentalment pel repunt de l’activitat industrial i també comercial, primer sector en importància. En aquest sentit, Solsona ha dit que les dades del mes de juny fixen en 649 les persones aturades a Mollerussa amb una taxa d’atur registral del 8,61%, una dada que al mes d’agost encara decreix més fins a situar-se en 625 persones aturades. Aquestes xifres contrasten amb la punta màxima que es va registrar el març del 2012 amb 1.260 persones a l’atur i una taxa del 17,93%.

Solsona ha afirmat que aquestes dades mostren una tendència a la recuperació, tot i que cal continuar treballant per seguir reduint la taxa. Es tracta d’una tendència que també s’ha produït en les capitals més properes en nombre d’habitants com són Tàrrega, Balaguer i Lleida.

Infolleida