L’alcalde de Vila-sana no es presentarà a la reelecció

02/03/2023

Joan Sangrà anuncia en una carta a la població que posa fi a gairebé 20 anys com a màxim responsable de la corporació municipal

L’alcalde de Vila-sana, Joan Sangrà, ha anunciat en una carta a la població que no es presentarà a la reelecció al capdavant del consistori municipal.

Per tant, aquest juny posarà punt i final a la llarga etapa que ha desenvolupat com a alcalde d’aquesta població, càrrec que exerceix de forma ininterrompuda des de l’11 de novembre de 2004, quan va ser nomenat per primera vegada.

En la missiva escrita per Sangrà a la població, agraeix la confiança dipositada en la seva gestió al llarg d’aquestes gairebé dues dècades. També dedica unes
línies a donar les gràcies als diferents regidors, treballadors municipals i col·laboradors amb els quals ha compartit la gestió i, en el terreny personal, a la seva família pel suport atorgat durant tants anys de dedicació a la població.

L’alcalde de Vila-sana també ha destacat que deixa un Ajuntament “totalment sanejat i sense cap deute”, en l’aposta per fer una gestió eficient i tenir un
creixement sostingut, però sostenible. Al llarg d’aquests prop de 20 anys, la població s’ha transformat amb múltiples equipaments i instal·lacions. Entre les actuacions més importants, Joan Sangrà cita aquestes en la seva carta: “Les piscines municipals; les escoles noves; la llar de jubilats; el Centre d’Immersió; l’adquisició del parc del Plataner (75.306 m2); el circuit de BMX; el cementiri nou; el cobert municipal; l’adequació pavelló i els vestuaris nous; la construcció dels nous carrers Utxafava, Vilot, Palma i Pirineus”.

Per últim, l’actual alcalde desitja “tota la sort i tots els encerts als nous equipsPer últim, l’actual alcalde desitja “tota la sort i tots els encerts als nous equipsque vindran”. A més, els commina a estimar “Vila-sana i la seva gent” i a governar “per a tots i totes, sense distincions” per tal de construir “una Vila-sana millor i més pròspera i solidària”.

Carta comiat

Arriba l’hora de donar-vos les gràcies. Arriba l’hora d’agrair-vos la confiança que heu dipositat en la meva persona al llarg de tants i tants anys. Aquest serà el meu últim mandat i, després d’una profunda reflexió personal i familiar, he decidit no presentar-me a la reelecció. A partir del proper mes de juny, acabaran els prop de 20 anys al capdavant de l’Ajuntament de Vila-sana. Crec que el projecte amb el qual vaig començar a treballar un 11 de novembre de 2004, ha tingut el recorregut necessari i hem aconseguit posicionar Vila-sana allà on vam imaginar fa gairebé dues dècades.

Ha estat un privilegi i un honor servir a la meva població; el poble on sempre he viscut amb la meva família, així com van fer els meus pares, els meus padrins i avantpassats. M’heu fet molt feliç atorgant-me aquesta responsabilitat i, francament, espero haver-ne estat a l’alçada. Segur que no tot han sigut encerts (i us demano disculpes pels errors que s’hagin comès al llarg d’aquest apassionant viatge), però la meva tasca sempre s’ha guiat per l’honestedat, la lleialtat i el servei a la gent de Vila-sana. I, sincerament, crec que puc fer la vista enrere i estar content i satisfet de tot el que hem aconseguit amb la lluita de tots aquests anys.

Vull fer una menció especial a les persones que m’heu acompanyat al llarg d’aquests anys: regidors i regidores durant aquests mandats municipals, així com els treballadors i treballadores del consistori que ho heu donat tot per fer una vida més confortable per als vostres conciutadans. I no vull oblidar-me de tots els col·laboradors que ens heu assessorat i guiat per millorar la nostra gestió i fer-nos, cada dia, més eficients per donar un bon servei. Gràcies.

Estimo aquest poble i estimo la seva gent. Només tinc paraules sinceres d’agraïment per a tots els vila-sanencs i vila-sanenques amb els quals hem fet -amb un gran esforç i dedicació- una població pròspera i avançada; dinàmica i engrescada. Una Vila-sana que compta amb un teixit associatiu viu i emprenedor. Una Vila-sana amb un consistori totalment sanejat i sense deutes. Una Vila-sana que té una economia activa amb indústria, petites empreses i autònoms que dinamitzen el món laboral i que fan del nostre poble un actiu primordial del Pla d’Urgell. Una Vila-sana que aposta per la cultura i que té grans infraestructures com el Centre d’Immersió. Una Vila-sana que aposta pel turisme amb elements tan atractius com l’Estany. Una Vila-sana que ha aconseguit posicionar-tan atractius com l’Estany. Una Vila-sana que ha aconseguit posicionar-se en les millors categories en el vessant esportiu gràcies al hoquei, futbol sala, a les bitlles, al BMX, etc. i tants altres clubs i entitats que hansabut fer una combinació perfecta d’esforç i talent.

Al llarg d’aquests anys, hem evolucionat fortament i hem fet unAl llarg d’aquests anys, hem evolucionat fortament i hem fet uncreixement important amb nous equipaments i instal·lacions. Tenim lespiscines municipals; les escoles noves; la llar de jubilats; el Centred’Immersió; l’adquisició del parc del Plataner (75.306 m2 ); el circuit deBMX; el cementiri nou; el cobert municipal; l’adequació del Pavelló i elsvestuaris nous; la construcció dels nous carrers Utxafava, Vilot, Palma iPirineus. I així un llarg reguitzell d’obres fetes sempre amb la voluntat demillorar la vida de la nostra població. Tot això, ho hem aconseguit entretots i totes. Hem demostrat que, si estem junts i caminem en la mateixadirecció, som absolutament imparables.

Tot i que deixo la màxima responsabilitat al capdavant del consistori i tampoc en seré regidor, continuaré recorrent els carrers de Vila-sana escoltant el batec i les inquietuds de la seva gent. Com sempre, hem podreu parar i podrem dialogar, tot compartint propostes de futur i de millora per a la nostra població.

Ara arriba l’hora de donar-vos les gràcies per aquests gairebé 20 anys.Ara arriba l’hora de donar-vos les gràcies per aquests gairebé 20 anys.Gràcies per la confiança i per la responsabilitat que m’heu atorgat.Gràcies per repetir, elecció municipal rere elecció, la nostra candidatura com la vostra preferida. Gràcies perquè crec que junts hem fet una Vila-sana millor.

Per anar acabant, vull dedicar unes línies a un dels meus grans suports en aquest llarg període: la meva família. Hem viscut junts bons i mals moments. Heu tingut paciència i heu estat comprensius amb el temps i la dedicació que m’exigia l’alcaldia. Gràcies per ser-hi sempre. Heu estat el meu timó tant quan les aigües baixen calmades com braves.

Desitjo tota la sort i tots els encerts als nous equips que vindran. Estimeu Vila-sana i estimeu la seva gent. Governeu per a tots i totes, sense distincions. I seguiu construint una Vila-sana millor i més pròspera i solidària.

Gràcies, de cor.

Afectuosament,
Joan Sangrà i Farré
Infolleida