Les festes de Mollerussa comptaran amb un protocol d’actuació davant d’agressions sexistes

26/03/2019

El consistori portarà al Ple d’aquest dijous l’aprovació del text, entre altres punts

La Festa Major de maig de Mollerussa comptarà, per primera vegada, amb un protocol d’actuació davant d’agressions sexistes. El consistori portarà al Ple d’aquest dijous l’aprovació del text que ha estat elaborat per la Taula d’Igualtat de la Regidoria d’Igualtat. Aquesta taula la formen el consistori, Mossos d’Esquadra, Policia Local i oficina jove així com altres entitats de la població. Aquest protocol també s’aplicarà a futures festes populars de la ciutat i anirà acompanyat d’una campanya de sensibilització.

Per altra banda, el consistori ho té tot a punt per iniciar al juny les obres per canviar la gespa artificial del camp d’esports i construir un nou camp de futbol 7 al costat d’aquest. En aquest sentit, el ple de dijous declararà la plurianualitat d’aquests treballs.

Un altre dels punts a tractar serà una modificació de crèdit per valor de 423.000 euros. D’aquests, 25.000euros es destinen a la plataforma elevadora de l’edifici Sant Jordi tot i que el major gruix se l’enduu les obres referents al nou institut. Prop de 200.000 euros aniran a la construcció del vial d’accés al nou centre i a l’adequació de la parcel·la mentre que el projecte de fonaments del nou institut tindrà un cost de 205.000 dels quals el 50% estarà finançat per la Generalitat.

 

Anna Berga i Genís Rescalvo