Mollerusa aprova per unanimitat l'ordenança reguladora de terrasses

28/05/2021

Unifica criteris decoratius i hauran de ser de colors marrons i beix

L’ajuntament de Mollerussa ha aprovat per unanimitat l’ordenança reguladora de l’ocupació de la via pública amb taules, cadires, tendals, jardineres i similars derivats de les activitats comercials com bars i restaurants a les terrasses.

 Es tracta d’una ordenança en la qual es treballava per tal de complementar la reordenació del centre de la ciutat fruit de les obres del Pla de Barris i que es va aturar a causa de la pandèmia. Ara, després d’una consulta prèvia per demanar l’opinió del sector implicat en la qual no s’ha expressat cap aportació, es tira endavant la nova regulació, tot i que no entrarà en vigor enguany amb motiu de la pandèmia, tal com ja es va anunciar, perquè els establiments implicats s'hi puguin adaptar de cara a l’any vinent.

L'ordenança determina que les terrasses dels bars no podran ocupar més d’un 30% d’una plaça de la ciutat. En el cas d’ocupar espais com les voreres, hauran de garantir el pas de les persones, amb una distància mínima d’1,8 metres. També s’estableix que les terrasses no podran tenir una superfície superior a la del bar o que no es podran instal·lar els dimecres si aquestes es troben al recorregut del mercat setmanal. Així mateix, estableix les característiques i colors que hauran de tenir les esmentades construccions al centre urbà, amb l’objectiu d’unificar criteris decoratius: hauran de ser de colors marrons i beix.
SEGRE MOLLERUSSA