Mollerussa aprova una moció per reconèixer el dol perinatal

16/04/2021

Presentada per ERC i l'equip de govern, es va aprovar per unanimitat

El ple de l’ajuntament de Mollerussa ha aprovat per unanimitat aquest dijous en sessió ordinària una moció conjunta de l’equip de govern i d’ERC per reconèixer públicament el dol perinatal, gestacional i neonatal. La moció expressa el suport a les famílies que han patit aquesta pèrdua i expressa el compromís de fer una cerimònia anual en record d’aquests infants en el marc del Dia Mundial de la mort gestacional i neonatal el 15 d’octubre.

 També ha donat llum verda per unanimitat a la moció presentada per l’equip de govern per instar al departament d’Educació i al de Territori perquè analitzin la demana de transport públic a la comarca i en concret la relacionada amb els estudiants de Secundària i Batxillerat per millorar-ne l’oferta. En aquest sentit, una moció presentada per ERC sobre el mateix tema però amb diferent redactat ha estat rebutjada amb els vots en contra de l’equip de Govern, l’abstenció del PSC i el vot a favor del PP.

Així mateix, també va ser rebutjada la moció presentada per ERC per avançar l’hora de celebració dels plens municipals amb l’objectiu de conciliar la vida familiar i laboral. Hi van votar en contra la resta dels grups municipals. Pel que fa a altres punts de l’ordre del dia, es va tirar endavant per unanimitat una modificació de crèdit de 1.920 euros per fer una addenda del Pla Educatiu d’Entorn i també es va aprovar una altra modificació de crèdit per un import de 4.103 euros per finançar despeses derivades de l’obra de l’Institut IV i una subvenció directa a l’Agrupació Sardanista de Mollerussa amb motiu dels actes de celebració del seu 75è aniversari. En aquest cas, la proposta va tirar endavant amb els vots a favor de l’equip de govern, PSC i PP i l’abstenció d’ERC.

També es va donar compte de l’acord del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per al nomenament de Josep Maria de las Heras com a Jutge de Pau titular.

INFOLLEIDA