Mollerussa aprovarà un protocol d’intervenció per casos d’ocupacions il·legals

29/05/2018

La iniciativa, que busca unificar criteris i establir estadis d’actuació, compta amb el suport de tots els grups polítics amb representació al consistori.

L’Ajuntament de Mollerussa aprovarà amb el suport de tots els grups polítics del consistori, un protocol d’intervenció en matèria d’ocupacions il·legals que té la intenció de millorar la resposta municipal davant aquests casos.

 

Aquest protocol busca articular una estratègia comuna d’actuació entre les diferents àrees municipals implicades, evitar els conflictes veïnals i garantir el dret a l’habitatge a les persones necessitades. Una iniciativa pionera a les terres de Lleida, que compta amb el suport de tots els grups polítics amb representació al consistori i que ha estat presentada conjuntament.

El protocol, defineix quatre estadis d’actuació i busca també detectar els casos de persones vulnerables i treballar per col·laborar i iniciar un pla de treball de manera que, a través de la Borsa d’Habitatge, se’ls pugui incloure en el circuit per reconduir el cas a un lloguer social o, estudiar altres vies de treball que garanteixin el dret a l’habitatge. En els casos en què les persones detectades no demostrin cap interès en revertir la situació, es revisarà si poden continuar sent beneficiaris d’ajuts socials en cas que en tinguin.

Anna Berga