Mollerussa multarà la publicitat sexista a l’espai públic

27/09/2018

El consistori portarà al Ple d’aquest dijous al vespre l’aprovació de l’Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana. Recull un total de 66 infraccions i el consistori preveu que les multes puguin ser substituïdes per treballs a la comunitat.

L’Ajuntament de Mollerussa multarà qualsevol tipus de propaganda o publicitat exhibida a l’espai públic que sigui considerada sexista o que atempti contra la dignitat de les persones. Les sancions aniran dels 750 euros fins als 1.500 tot i que el consistori també preveu que puguin ser substituïdes parcialment o totalment per treballs en benefici de la comunitat, sempre i quan no siguin conductes reiterades.

Aquesta infracció, juntament amb d’altres, estan recollides dins la nova Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana que l’Ajuntament de Mollerussa ja té enllestida. Entre les 27 infraccions considerades lleus hi ha danyar o embrutar la via o els espais públics o realitzar necessitats fisiològiques al carrer i les multes van dels 50 als 750 euros. Hi ha 29 infraccions considerades greus i estan sancionades des de 750 a 1.500 euros, entre d’altres s’hi inclouen la prohibició de consumir begudes alcohòliques al carrer o dipositar escombraries al voltant dels contenidors. Finalment, dins les 10 infraccions tipificades com a molt greus es fa un incís a sancionar el consum o la tinença de drogues als espais públics o a maltractar o sacrificar animals i les multes van des dels 1.500 euros fins als 3.000.

 

La principal novetat d’aquesta ordenança, que substituirà la del 1987, és que prioritza actuacions preventives, formatives i reeducadores amb l’objectiu de promoure una major convivència i respecte entre la ciutadania a l’espai públic.

 

La normativa neix del treball col·lectiu i participatiu fet al Consell Social Municipal i completa altres ordenances ja existents al municipi.

 

Anna Berga