Mollerussa subvencionarà els comerços que es vegin afectats per obres al carrer

14/09/2018

De tota la ciutat, si els treballs s'allarguen més d'un mes. També ha anunciat la construcció d’un carril bici de 3,3km

L’ajuntament de Mollerussa crearà una nova línia d’ajuts per als comerços que es vegin afectats per obres al carrer amb l’objectiu d’estimular els comerços i minimitzar els danys que els treballs els puguin ocasionar. Així ho ha explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, en el marc de la setena xerrada “Mollerussa Avui” que ha tingut lloc aquest divendres al vespre al Teatre L’Amistat. Les bases de la convocatòria es publicaran a finals d’any en base dels pressupostos del 2019 i s’hi podran presentar tots els establiments de la ciutat.

Solsona també va anunciar projectes com un pla de xoc per a suprimir barreres arquitectòniques a la ciutat, dotat amb 250.000 euros o la construcció d’un carril bici de 3,3 quilòmetres de longitud que rodejarà la ciutat.

També es va referir als edificis del Grup Sant Isidori y va recordar que la Generalitat pagarà l’enderroc dels quatre edificis, amb un cost global d’uns 400.000 euros. Així mateix, també demanarà a Adif que soterri un dels dos passos a nivell de la línia ferroviària de Manresa, al seu pas per la capital del Pla d’Urgell.

La xerrada, en la qual l’alcalde fa un repàs a l’activitat municipal d’enguany, ha omplert de públic el teatre L’Amistat. A la segona part de la xerrada, els veïns i veïnes van poder fer preguntes a l’alcalde, de la mà del delegat de l’Agència Catalana de Notícies a Lleida i mollerussenc Oriol Bosch. Recuperar la piscina de les escales o què es farà amb el pou que s’ha trobat a la plaça Manuel Bertrand  en van ser algunes d’elles.  

 

Anna Berga