Oberta la convocatòria, dotada amb 200.000€, per rehabilitar edificis del Pla de Barris de Mollerussa

11/01/2018

Preveu ajudes per finançar les reformes fetes en habitatges de més de 15 anys des de l’1 de gener del 2017 i fins el 31 d’agost d’enguany

L’Ajuntament de Mollerussa ha publicat ja les bases per l’atorgament de subvencions per a la rehabilitació d’immobles inclosos dins l’àmbit del Pla de Barris. La dotació d’aquesta convocatòria és de 200.000 euros i inclou les obres fetes i justificades des de l’1 de gener del 2017 fins el 31 d’agost del 2018.

La convocatòria està oberta a totes les persones propietàries o llogateres quan l’ús predominant sigui edifici d’habitatges i l’antiguitat de l’immoble superi els 15 anys, excepte si l’ajuda és per eliminar barreres arquitectòniques. La convocatòria contempla diferents conceptes i quanties segons el tipus d’obra a realitzar. Així, per fer obres de millora de les condicions d’accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques, requisit en el qual no es té en compte un antiguitat mínima de l’edifici sinó les necessitats dels ocupants o l’adaptació a la normativa tècnica, la quantia màxima a subvencionar serà del 50% del preu de mercat sempre que no superi els 4.000 euros.

Pel que fa a les obres de rehabilitació d’elements comuns o cobertes també s’han previst diferents quanties en funció de si el que es fa es solucionar patologies estructurals, si s’impermeabilitza la coberta o si el que es fa és un manteniment amb la substitució d’elements en mal estat. També es preveuen ajudes per l’adequació d’instal·lacions de gas, electricitat, aigua i sanejament així com també per rehabilitar façanes ja sigui esmenant deficiències de seguretat o recuperant-les amb l’arrebossat o pintant-les.

 

El consistori ja va obrir a finals del 2013 una primera convocatòria en aquest sentit, que en aquella ocasió va estar dotada amb 60.000 euros i que es va acabar ampliant a 113.00 euros per donar cobertura a les sol·licituds que es van presentar.

Infolleida