Rafel Panadés assumeix el càrrec de president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell

08/07/2019

El nou president de l'ens comarcal ha assegurat que pretén “treballar conjuntament amb el grup d’Esquerra Republicana per impulsar els grans projectes de comarca”.

El nou president del Consell Comarcal i alcalde del Poal, Rafel Panadés, ha estat investit president aquest dilluns en el ple de constitució de l’ens comarcal. Panadés ha estat escollit gràcies al nou vots a favor de Junts per Catalunya. Per la seva banda, els consellers d’ERC han decidit no presentar cap candidatura i abstenir-se en la votació.

Panadés ha estat investit president després de dues votacions, ja que en la primera volta no ha assolit la majoria absoluta. Degut a l’absència del conseller de JxCat, Jacint Planell. Així mateix, en la segona votació realitzada a mà alçada, el grup de Demòcrates ha pogut tirar endavant la candidatura de Panadés amb nou vots a favor, nou abstencions i  cero vots en contra.

En el seu discurs, el nou president del Consell Comarcal ha assegurat que pretén “treballar conjuntament amb el grup d’Esquerra Republicana per impulsar els grans projectes de comarca”. En aquesta línia, també s’ha mostrat partidari de “reforçar” el consell d’alcaldes.

Així mateix, Panadés també ha destacat que alguns dels compromisos més urgents en el seu mandat serà l’administració dels sistemes de depuració d’aigua del territori, promoure l’activitat turística de l’Estany d’Ivars i Vila-sana i els serveis socials per a les persones d’avançada edat.

Alejandro Martínez