Raquel Pueyo prendrà possessió del càrrec de regidora en substitució a Roure aquest dijous

24/07/2019

En el Ple ordinari també es procedirà a la modificació del contracte de neteja i l'aprovació del Compte General de l'any 2018

 

L'Ajuntament de Mollerussa celebrarà aquest dijous el ple ordinari en què es procedirà a la modificació del cartipàs municipal a causa de la incorporació de Raquel Pueyo com a regidora, després de la renúncia de Xavier Roure en passar a ser director de Fira de Mollerussa.

El Ple també portarà a l'aprovació del primer Ple ordinari del mandat aquest dijous la modificació del contracte de neteja del centre comercial de la ciutat, així com el de l'edifici consistorial després dels treballs de remodelació que s'han dut a terme en els dos espais. En aquesta línia, les obres de conversió del centre de la ciutat han comportat algunes deficiències en la neteja que han portat a l'Ajuntament a motivar l'ampliació del contracte de neteja, adjudicat a l'empresa Serveis LIC 1999, SLU. La revisió del contracte inclou una ampliació en tres hores diàries de la neteja en les places centrals de la ciutat, així com un canvi en el tipus de detergents utilitzats. Aquesta modificació ha estat quantificada en 2.336 euros al mes. Pel que fa a les dependències municipals per unificar els serveis en una sola planta a través de l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania han provocat un increment de la superfície a netejar en més d'un centenar de metres quadrats, un canvi valorat en un increment de 3.841 euros més cada any, en el contracte que té l'empresa Pulit Lleida, SL. 

Un altre dels punts de l'ordre del dia serà l'aprovació del Compte General, que posa de manifest que la ràtio d'endeutament al tancament de l'exercici 2018 se situa en 94% amb un romanent de tresoreria positiu de més de 800.000 euros. Solsona ha explicat que el Ple també debatrà la contractació de dues operacions de crèdit per un import total de 642.000 euros, que es repartirà entre dues entitats, 200.000 al Banc Sabadell i 442.000 a La Caixa. L'objectiu d’aquestes operacions és proveir fons de tresoreria per tal de fer front als pagaments a proveïdors. En aquest sentit, Solsona ha assenyalat que s’ha executat molta obra en poc temps i això ha provocat que s’hagi excedit el període mig de pagament a proveïdors a l’espera de poder cobrar 1,3 milions d’euros que té pendents en concepte de subvencions. En aquest sentit, ha fet referència al fet que 500.000 euros corresponent als diners que s’ha hagut de pagar pel contenciós que s’ha perdut davant la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) i que els "omple de raons” per poder anar contra l’Agència Catalana de l’Aigua, que va ser qui va deixar de pagar a la CHE sense previ avís el cànon que l’Ajuntament li abonava per aquest concepte.

D'altra banda, també passarà per a l'aprovació del Ple la cessió gratuïta a Educació de la finca de prop de 7.000 metres quadrats en la que s'ha d'edificar el nou institut de Secundària de la ciutat, situada al darrere de l'escola bressol El Niu, ubicada al carrer de Josep Tarradellas.

 

Infolleida