Teresa Cunillera i José Crespín visiten l'empresa Nufri

18/01/2019

L'objectiu de la visita ha estat refermar el seu compromís amb el teixit empresarial i productiu lleidatà

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, i el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, han visitat aquest divendres dues importants empreses lleidatanes per conèixer de prop la seva tasca i recolzar l’impuls econòmic i social que duen a terme. Les visites s’emmarquen en l’aposta i suport al teixit empresarial i productiu de la zona.

D’una banda, han visitat l’empresa Nufri, que acumula 40 anys d’experiència al sector hortofrutícola i compta amb un extens catàleg de serveis. L’empresa té la seva seu central a Mollerussa i diversifica la seva activitat entre vivers, fruites, hortalisses fresques, sucs i preparats, a banda d’energies renovables i serveis de logística i emmagatzematge. D’altra banda, han conegut de primera mà l’innovador sistema Depurgan de tractament de purins d’Eurogan. L’objectiu d’aquest sistema és arribar a tractar 20 m3 a l’hora de purins i reduir els principals components que suposen un risc mediambiental.

La delegada del Govern ha posat en valor el teixit productiu i empresarial de Catalunya i de Lleida, i ha recordat el compromís del Govern de l’Estat amb el sector. Ha aprofitat per dir que el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat suposen una inversió global per a les comarques de Lleida de 36,1 milions d’euros, que repercutiran en el benestar social, i també en l’impuls de l’economia. “Aprovar els comptes és molt necessari per deixar enrere tants anys de retallades i créixer amb garanties”.

El subdelegat del Govern a Lleida ha coincidit amb la valoració de Teresa Cunillera i ha recordat que els Pressupostos Generals de l’Estat són molt beneficiosos per al sector productiu i empresarial: generen major cobertura pels autònoms --uns 37.000 a Lleida-- i preveuen importants ajudes per a les petites i mitjanes empreses, reduint dos punts l’IRPF a aquelles que facturen menys d’un milió d’euros. Aquesta darrera mesura beneficiarà a més de 6.000 pimes lleidatanes.

Infolleida