REPORTATGE. 15 anys de futbol sala a Linyola

09/08/2019

L’any 2003 naixia el primer equip de futbol sala de Linyola. Va ser gràcies a l’empenta de quatre veïns del municipi; el Josep Capdevila, el Marc Escolà, l’Ivan Gispert i el Francesc Fabregat. Després d’estar implicats en aquest esport en diversos municipis durant alguns anys, aquests veïns van voler portar el futbol sala al seu poble.

Aquesta temporada just es compleixen 15 anys del naixement del Futbol Sala Linyola i, tot i que es tracta d’un club encara molt jove, la feina feta en aquests anys els ha portat a assolir fites tant destacades, com l’ascens a Segona Divisió B, la temporada 2017-2018. Una recompensa que arribava després d’haver aconseguit 5 ascensos en només 8 anys.

Un altre del reptes més destacats en aquests anys ha estat la creació de l’escola esportiva que va fusionar les seccions de base dels clubs de futbol i el de futbol sala. I és que una de les grans apostes que està duent a terme el Linyola és fomentar, precisament, l’esport de base entre els infants i joves des dels 4 fins als 16 anys. De fet, fins fa quatre temporades el club només tenia dos equips, el primer i el filial, mentre que actualment en té un total de 12 amb més de 120 jugadors i jugadores.

 

Des de l’inici dels equips de base, també s’ha apostat molt fort pel futbol sala femení i actualment 1 de cada 3 equips del club estan formats per noies. A més, aquest augment de jugadores s’ha produït amb relativament poc temps. Fa tres anys es va formar el primer equip i actualment ja n’hi ha 4 i van camí del cinquè. De fet, actualment les noies tenen més facilitats per accedir a practicar aquest esport gràcies a la visibilitat que ha anat agafant a la societat.

Aconseguir incrementar el número de jugadores és un dels principals reptes que té el club per al futur, tot i que no és l’únic.

 

Per commemorar aquests 15 anys del futbol sala Linyola, el club va organitzar el passat 8 de juny una gran tarda de futbol i sopar popular. El primer encontre, i un dels més emotius, va ser el que van protagonitzar exjugadors del club. La celebració va continuar amb l’enfrontament entre el Femení A i el FS Castellvell que va donar pas al plat fort de la jornada, el partit que va disputar el primer equip amb el Barça Lassa B.

Anna Berga