REPORTATGE. 15 anys del CP Vila-sana. Des d’un equip d’iniciació fins... l’OK Lliga

13/11/2017

A més, el club enguany ha començat un nou projecte. Es tracta de la seva pròpia "Masia"

Fa 15 anys un grup de pares i mares de Vila-sana, un poble de poc més de 700 habitants, van decidir començar un equip de hoquei amb l’objectiu d’oferir una activitat extraescolar als seus fills ja que el fet de ser un poble petit i amb pocs infants sempre havia limitat la creació d’equips esportius locals.

El club que va començar amb dos equips, un d’iniciació i un pre-benjamí, actualment compta amb una cinquantena de jugadors i jugadores que componen els 9 equips de diferents categories. Però l’èxit més gran del Vila-sana fins a la data ha estat l’ascens, el passat juny, del primer equip femení a l’OK Lliga, la màxima categoria de la lliga espanyola d’hoquei patins. De fet, moltes d’aquestes jugadores són les mateixes que van aprendre a patinar i que formen part del club des del seu inici.

Des de la passada temporada i sobretot arran de l’ascens a l’OK Lliga, el club ha reforçat l’equip i actualment compta amb jugadores d’altres parts de la península com Astúries, Galícia, Madrid o Portugal.

Aquesta temporada el club també ha començat un nou projecte molt ambiciós per crear cantera, es tracta de la seva pròpia “Masia”, una casa on s’allotgen totes les jugadores que provenen d’altres punts del territori.

Tot i les noves incorporacions i els èxits aconseguits, el Vila-sana té molt clar que vol seguir sent un club proper al poble i al territori basat en l’esforç i en gaudir de l’esport.

L’objectiu del l’equip femení per aquesta temporada és evitar el descens i consolidar l’equip a nivell professional.

 

Anna Berga