REPORTATGE. El CEPU, referent del futbol femení a la comarca

01/02/2019

Compta ja amb 6 equips de futbol femení, el triple que en la temporada passada

L’any 2012 el CEPU, el Club Esportiu Pla d’Urgell, tenia 3 jugadores. Al 2014 va formar el seu primer equip femení i al 2017 el seu segon, gràcies a que va passar de 12 a 26 esportistes. Aquestes dades, que ja de per sí són tot un èxit per un club amb només 14 anys d’història, enguany han aconseguit trencar totes les expectatives. I és que el CEPU ha triplicat el número d’equips, passant de 2 a 6, i ja compta amb 68 jugadores. Tot un orgull per aquest club des de fa temps treballa per apropar el futbol a les nenes i noies del territori.

El club compta, actualment, amb uns 300 jugadors distribuïts en 23 equips. De fet, els equips femenins són els que més han crescut enguany ja que dels 6 nous equips, 4 són femenins.

Això ha estat gràcies a les campanyes de difusió que des del club s’han dut a terme pels diferents pobles de la comarca, però sobretot, ha estat gràcies al boca orella.

La visibilitat que el futbol femení ha anat agafant en els darrers anys també ha fet que actualment les noies tinguin més facilitats per accedir a aquest esport.

El principal objectiu de les joves jugadores, però, ha estat sempre el mateix: passar-ho bé tot fent esport.

Després d’aconseguir tenir equips en gairebé totes les categories així com un equip de futbol sala, el principal objectiu que té el club de cara l’any vinent és aconseguir suficients jugadores per a poder formar un equip femení de futbol 11.

 

A. Berga, A. Garcia i A. Gaya